Schoolparlement 2022-2023

Schoolparlement 2022-2023

vrijdag 5 oktober 2018

Wat is het schoolparlement?

Wat is het schoolparlement?


Het schoolparlement is een groep van enthousiaste leerlingen die maandelijks bij elkaar zitten om de noden en wensen van hun klasgenoten te bespreken en ernaar te handelen. Tijdens de bespreking krijgen ze hulp van drie leerkrachten (kleuter/lager)

In elke klas worden aan het begin van het schooljaar heuse verkiezingen gehouden: 2 kinderen van de klas zullen ongeveer maandelijks samenkomen met de andere 'vertegenwoordigers'.

Heb je ideetjes om onze school nog leuker te maken? Kribbel ze op een papiertje of maak er een mooie tekening van. Verzamel drie handtekeningen per idee en drop ze in onze ideeënbus...

De ideeën waarvan het schoolparlement vindt dat er iets mee moet gebeuren, worden eerst aan de directeur en de andere juffen of meesters voorgelegd. Heel vaak kan het idee dan effectief uitgevoerd worden!

Voorbeeldjes:
- Als het koud is en regent, dan kunnen de kinderen over de middag in een klas gaan lezen. (ondertussen hebben we ook de leescaravan, dus kan dat nog veel vaker!)
- De regeling om papiertjes te rapen op de speelplaats werd herbekeken en aangepast. Ook organiseerde het schoolparlement een heuse afvalweek zodat er al veel minder papiertjes op de grond terechtkomen!
- Bij de frietjes kan je nu, naast mayonnaise, ook ketchup nemen.
- Op vrijdag om 13u wordt er muziek gedraaid op de speelplaats! Alle klassen mochten hiervoor hun 3 favoriete liedjes doorgeven zodat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten