Schoolparlement 2022-2023

Schoolparlement 2022-2023

maandag 4 februari 2019

verslag maandag 4 februari 2019

*Hoe zit het met het afval op de speelplaats? We hebben vorig schoolparlement affiches gemaakt en opgehangen, maar hoe zit het nu effectief met de papiertjes?
Volgens de leden zijn er al heel wat minder papiertjes op school. Zijn er toch nog papiertjes dan worden ze in de vuilnisbak gegooid. SUPER!!
Probeer het zeker nog vol te houden om de papiertjes thuis te laten en koeken mee te brengen in een koekendoosje!

*Van 22 februari tot en met 1 maart loopt de actie 'Move tegen pesten'. Wij zijn tegen pesten maar willen die week hier nog eens extra aandacht aan schenken.
Met 'Stip it' willen we aantonen dat we pesten niet oké vinden.
Er zijn 4 stippen die het volgende willen zeggen:
  • -Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  • -Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  • -Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • -Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Vrijdag 1 maart zullen we met z'n allen het dansje move tegen pesten dansen!


*Vorig jaar kwam er een briefje uit de brievenbus met het idee om eens een pyjamadag te organiseren. We hebben dat vorig jaar gekoppeld aan Bednet - pyjamadag.

Ook dit jaar zouden we graag terug willen meedoen met deze actie van Bednet. We staan dan even stil bij de kinderen die wegens ziekte niet altijd naar school kunnen gaan. Zij kunnen door de organisatie van Bednet de lessen mee volgen aan de hand van een computer.
Vrijdag 15 maart zullen we in onze pyjama naar school mogen komen.
De leden van het schoolparlement hebben een brief opgesteld die jullie later nog zullen ontvangen.

*Deze keer zaten er al heel wat nieuwe briefjes in onze brievenbus. We bespraken er al enkelen. Sommige briefjes moeten nog besproken worden met de directeur en de leerkrachten. We zullen op het volgende schoolparlement daar dan verslag over uitbrengen.
Dit is wat we nu al kunnen vertellen:

- een groot spel spelen met de hele school --> volgend schoolparlement gaan we eens brainstormen welke spelen we kunnen spelen met de hele school en we stellen dan samen een planning op. Zeer leuk idee!
- We willen een slaapfeestje op school --> dit moet per klas eens met de leerkracht besproken worden.
- Als het voetbal is voor bepaalde klassen mogen de andere klassen niet op het voetbalveld spelen --> we respecteren de ruimte van de voetballers maar de andere kinderen moeten ook wel plaats hebben om te spelen. Als er gespeeld wordt op de middenspeelplaats dan kunnen daar andere spelletjes gespeeld worden. Wordt er enkel op de grote speelplaats gespeeld dan kan je de kinderen niet verbieden daar te lopen.
- Telefoon in de studie --> in de studie maken we ons huiswerk of lezen rustig een boek. Een gsm hebben we tijdens de schooluren niet nodig.
- pantoffels in de klas --> sommige klassen doen dit al, zeker bij slecht weer. Dit kan eens per klas aan de juf of meester gevraagd worden.
- meer speeltijd --> de juffen en meesters moeten zich houden aan de lesuren. Af en toe zal er wel eens een extra speeltijd gegeven worden. Vb bij de gedichtendag hebben we van mevrouw de directeur 10 minuten extra speeltijd gekregen.
- kunstgras op de grote speelplaats --> dat is niet haalbaar
- kinderen mogen eens iets meenemen van speelgoed om daar dan een dag mee te spelen --> daar bestaat de kans dat het verloren geraakt of dat het stuk gaat. Elke klas heeft een speelkoffer waar heel wat buitenspeelgoed in zit.
- dat er ook een middelbare school bij onze school komt --> daar kunnen wij niet voor zorgen.
- meer computerles --> er wordt nu in de klassen al veel op de computer gewerkt
- versiering van de kinderen op school hangen (herfst-, kerst-, lenteversiering, ...) --> geregeld worden er versieringen van de kinderen op school gehangen: vb boekenweek, eetcafé, ...
- meedoen aan de Warmste Week --> dit kunnen we meenemen naar volgend jaar toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten